Kjell Ger Igen

Fakta

“Kjell ger igen” har länge varit ett sätt för radioprataren och TV-profilen Kjell Eriksson att sätta ner foten för den konstiga världen vi lever i. Programpunkten bygger på att vi människor blir arga först när vi själva råkar ut för det vi egentligen själva utsätter andra för. Det är kul att kasta en snöboll på någon men inte lika kul när man själv får en i pannan. Det konstiga är att vi dagligen utsätts för högst irriterande företeelser men inte gör något åt dem. “Kjell Ger igen” sätter effekterna av företags och människors agerande i fokus. De får själva en tankeställare och vi andra en befrielse. Hämnden är ljuv, hur hemskt det än kan låta.

Kjell Eriksson "Kjelleman"

Kjell Eriksson, Kjell Ger Igen, Kjelleman

NU FÅR DET VARA NOG!
– Det hela började en vacker dag då jag, vilka jag än skulle ringa, hamnade i telefonkö eller drabbades av en monoton och känslokall talsvarsmaskin. Då bestämde jag mig för att det fick vara nog och så satte jag andra i telefonkö. Så föddes “Kjell Ger Igen”. Det finns ett trettiotal olika hämnder, alla i samma anda. Myndigheter och företag av de olika slag har själva fått smaka på sin egen beska medicin. En dag kanske alla telefonsamtal och videoinspelningar hamnar här på Internet. Och vilken dag som helst så kanske jag slår till igen….Kjell ger igen, igen! Och igen…!

fotnot: Många brukar kalla “Kjell Ger igen” för “Kjellan ger igen”. Det beror på att kören som sjöng signaturen behövde lägga till ett “han” för att det skulle stämma med melodin. De sjunger alltså “Kjell HAN ger igen”. Men att bli kallad för “Kjellan” tycker jag känns fantastiskt det också, även om de flesta brukar kalla mig för “Kjelleman”.